Job openings - Work with us

Current Job Openings

Digital kommunikatör i Norrköping och Kista

SICS Swedish ICT, ligger i framkant av förståelse, utveckling och införande av digitala vård-, omsorgs- och hälsotjänster i Sverige. Vi driver och medverkar i en mängd projekt som syftar till att Sverige ska ta en ledande position inom området. Projekten finns både i Sverige och i Europa. SICS Swedish ICT har en unik kompetens och position som gör oss mycket lämpade till att ta nya initiativ och driva området framåt tillsammans med partners såväl inom näringslivet och offentlig verksamhet som akademin.

Vi söker en erfaren digital kommunikatör till projektet Hälsans nya verktyg, med placering i Norrköping och delar av tiden i Kista.

Hälsans nya verktyg är en oberoende ideell förening som stöttar beslutsfattare att ta nästa steg i digitaliseringen av hälsa, vård och omsorg. Aktiviteterna består i att inspirera, motivera och sprida kunskap. Föreningen drivs som ett projekt hos SICS Swedish ICT. Förutom att arbeta med Hälsans nya verktyg kommer du att ingå i ett lag av kommunikatörer och ansvara för övrig kommunikation inom den del av SICS Swedish ICT som kallas Digital Health Lab.

Om dig

  • Du har hög kompetens inom webb, sociala medier och design.
  • Du har flera års erfarenhet av att arbeta aktivt med innehåll och kampanjer i digitala kanaler samt har bra koll på trender och vana att genomföra och utvärdera genomförda aktiviteter och kampanjer.
  • Du är van att snabbt formulera och publicera målgruppsanpassade budskap, texter och grafik.
  • Du har goda kunskaper i webbpubliceringsverktyget Wordpress eller liknande samt administrationsgränssnitt för sociala medier som Facebook, Twitter och YouTube. Meriterande är även kunskaper i MailChimp eller liknande.
  • Du har god blick för visuell kommunikation och är kunnig i layout och bildbehandling.
  • Vi tror att du har en utbildning inom design, medie- och kommunikationsvetenskap, social media marketing eller liknande.

Som person är du utåtriktad och älskar att knyta kontakter med människor. Du trivs med att arbeta i team och hantera snabba förändringar. Vidare är du flexibel, prestigelös, gillar högt i tak och lockas av att jobba på en arbetsplats som befinner sig i en utvecklingsfas.

Vi erbjuder dig chansen att arbeta i en omväxlande miljö med kreativa möjligheter och kontakter med flera sammanhang och människor. Du kommer att få bidra till utvecklingen av nya smarta IT-lösningar som ska förbättra vård, omsorg och hälsa i Sverige.

Tillsättning omgående till och med 2016-12-31 med möjlighet till förlängning. Placeringsort: Norrköping med en eller två dagar i veckan i Stockholm. Ansökningstid till och med 15 februari 2016.

Välkommen med din ansökan!

Maila din ansökan och CV. Vi tar emot ansökningar och har intervjuer löpande.
HR: Marie Edlund, 070 475 60 53, marie.edlund(at)sics(dot)se

 

Projektledare till Digital Health Lab i Norrköping/Kista (2015-12-22)

Vi söker nu en erfaren projektledare till två större projekt inom det spännande och snabbt växande området digital hälsa. Du har passion för att göra idéer till verklighet och att snabba på förändringstakten i samhället och för individerna. Läs mer och sök nu, tillsättning omgående fr o m januari 2016. Länk Platsannons Projektledare.
Välkommen att maila din ansökan och CV till HR, marie [dot] edlund [at] sics [dot] se

 

Master Thesis at SICS

Every year SICS hosts a number of selected students for Master Thesis work. If you would like to be one of those students, please read the Group pages carefully and find out in which lab your field of interest belongs, before contacting the lab manager.

We have the following opportunities for Master Thesis work at the moment:

Simulative evaluation of security monitoring systems based on SDN 

Security Consideration for the Internet-connected Bluetooth Low Energy (BLE) Devices 

The OAuth 2.0 Authorization for the Internet of Things 

Efficient redistribution of cryptographic group keys in the Internet of Things 

Secure Internet of Things (IoT): The Internet Key Exchange (IKE) Protocol for the Cloud-connected IoT 

Data Stream Mining with the PRAAG change detection algorithm

Design of Secure Smart Meter utilizing Process Isolation 

Multipath TCP for TLS accelerator clusters 

OPC UA on Raspberry Pi in mining application 

Maintenance data application with OPC UA in a mine automation system 

Guided Test Execution through Analysis of Test Case Dependencies