Invigning av ICE Modul 2 – RISE SICS North utökade testlab

Fredagen den 16 juni kommer digitaliseringsminister Peter Eriksson till Luleå för att inviga den nya modulen av det nu fördubblade datacentertestlabbet ICE på RISE SICS North, ett dotterbolag till forskningsinstitutet RISE SICS.

Tid: Fredag den 16 juni, 2017 kl 15:00-16:00
Plats: RISE SICS North, Björkskataleden 112, (fd Traktorvägen 1), Luleå.

Anmäl dig här!

Den digitala transformationen av svenskt samhälle och industri är en stor utmaning. Kapaciteten att dra nytta av förändringen och använda det för globalt tekniskt ledarskap kommer att ha stor betydelse för svensk konkurrenskraft. Den ökande digitaliseringen och automationen möjliggör många aspekter, från teknik till affärer.

Digitalisering betyder ökad användning av IT-tjänster, Internet of Things, datakommunikation, datalagring och databehandling. Med detta följer stora investeringar och ökat behov för kompetensutveckling i svensk industri och samhällsorganisationer.

Forskningsdatacentret ICE är en öppen forsknings- och testanläggning, som möjliggör FoU-projekt hos akademin och industrin för att verifiera lösningar i en fullskalig IT-infrastruktur (datacentermiljö). Anläggningen bidrar till ökad innovationskapacitet som hjälper industrin och attraherar forskare som gör Sveriges varumärke ännu starkare. Syftet är att bidra till att Sverige ligger i den absoluta framkanten för kunnande och teknik inom hållbara och effektiva datacenterlösningar, molntjänster och dataanalys.

Välkommen på invigningen av ICE Modul 2 den 16 juni! Vi berättar om forskningsdatacentret och förklarar hur Modul 2 kommer att ytterligare hjälpa datacenterindustrin och dess ekosystem att verifiera sina produkter och tjänster i storskalig datacentermiljö.

Program

15:00 Invigning

  • Tor Björn Minde, VD RISE SICS North, hälsar välkommen och presenterar varför vi har byggt ett forskningsdatacenter och vilken funktion den nya Modul 2 kommer att ha.
  • Digitaliseringsminister Peter Eriksson berättar om regeringens digitaliseringsstrategi och inviger Modul 2.
  • Frågestund för media.

15:40 Kaffe och tårta för alla som vill stanna och prata datacenterteknik med oss.

Hjärtligt välkomna!

Kontakt: Kersti Hedman, RISE SICS
kersti.hedman [at] ri.se tel 070-622 41 58

Date/time: 
Friday, June 16, 2017, 15:00 to 16:00
Add to Calendar
Location: 
RISE SICS North
RISE SICS North, Björkskataleden 112
Luleå
Sweden
SE