Avknoppningen Racefox på 33-listan

12 April, 2017 - 12:22

Racefox, ett avknoppningsföretag från RISE som har utvecklat en digital coach för längdskidåkare, har återigen prisats för sin innovationskraft. För andra året är företaget med på den så kallade 33-listan över Sveriges hetaste uppstartföretag. Nomineringarna granskas av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden som också utser de slutliga vinnarna.

Racefox använder smart rörelseanalys utvecklad på RISE SICS för att ge längskidåkare råd om träning och teknik. Genom att anpassa träningen efter personliga mål och förutsättningar kan skidåkarna förbättra sina resultat. Racefox hette tidigare WeMeMove och RISE Interactive har stått för projektutvecklingen.

Bolaget har under senaste året lyckats få till lyckosamma produktsamarbeten med bland annat Vasaloppet och är under våren på väg ut med en produkt i den betydligt större marknaden löpning. Visionen för bolaget är som tidigare att bli världens bästa digitala coach för motionärer.

– Racefox är nu i en expansiv fas där bolaget fokuserar intensivt på löpningsmarknaden, säger VD Magnus Jonsson. Vi har redan säkrat ledande loppsamarbeten som ger oss en bra go-to-market och en särställning på en växande digital löpcoachingsmarknad. Loppmarknaden har haft en enorm tilllväxt globalt och bara i Sverige genomförs det 700 000 loppsstarter årligen.

Läs mer om Racefox coachen.