Computer Sweden: Modern teknik flyttar in i IKEAS möbler

22 January, 2015 - 09:16

"Vårt moderna sätt att leva förändrar även våra hem. Med hjälp av forskare tar möbeljätten fram olika koncept för att möta människors nya behov. Flyttbara elkontakter, madrasser som lugnar kroppen eller så flyttas naturen in i lägenheten.

...

Tillsammans med forskare över hela världen – också svenska KTH, Mobile Life och Interactive Institute – arbetar Ikea Future Homes med att ta fram prototyper för att testa olika idéer.

...

Ett annat koncept som Ikea Future Homes arbetar med tillsammans med Mobile Life vid Stockholms universitet handlar om hur vi ska få tillgång till naturen trots att vi i allt högre grad bor i städer.

...

Ett större projekt som också är på gång handlar om hjälpa människor att koppla av och skapa medvetenhet kring hur kroppen fungerar. Tillsammans med Mobile Life har man tagit fram en matta med inbyggda sensorer som värmer upp olika delar av kroppen samtidigt som vi guidas genom en avslappningscykel. Ljus reflekterar personens andning.

– Det här är inget som kommer att gå ut på marknaden, men vi gör det för att se vad som är intressant av detta och kanske kunna göra något av vissa delar. Det är så vi jobbar – vi är lite extrema och en bit ifrån den vanliga produktuvecklingen och sedan ser vi om våra kolleger kan göra något av det, säger Eva-Carin Banka Johnson."

Läs hela artikeln i Computer Sweden.