Förändringar i ledningen - RISE SICS East

18 May, 2018 - 10:41

Vi välkomnar Niclas Fock som kommer att ta över rodret som tillförordnad VD för RISE SICS East, Linköping, efter Martin Rantzer.
Martin har varit vd för RISE SICS East sedan 2015 och lämnar i dagarna organisationen för en tjänst som prefekt på LiU i Norrköping.

Niclas Fock är ingenjör utbildad i Linköping och kommer närmast från rollen som vd för Creo Dynamics AB och har dessförinnan en lång industriell karriär med bl a drygt 20 år inom Saab-företaget Combitech AB där han var divisionschef.  

Niclas brinner för ny teknik, innovationer och forskning och har själv en forskarbakgrund med studier av lärande organisationer och metoder för spridning av erfarenhetsbaserat yrkeskunnande.

RISE SICS East är en del av det tidigare SICS i sin tur en del av RISE AB som är Sveriges nationella satsning på ett samlat institut med uppgift att genom forskning och innovationer utveckla kritiska förmågor i samhället och stärka svensk industri på en internationell marknad.

"Jag attraheras av RISE enorma samlade kunnande och lockas av utmaningen att kunna knyta forskningen och expertisen inom skilda delar av organisationen till nya lösningar för industri och samhälle och bidra till att Sverige ska kunna ta ledning inom exempelvis digitalisering, machine learning och autonoma system", säger Niclas som tillträder sin nya tjänst den 23:e maj.

Niclas bor med familjen i centrala Linköping och är vid sidan om jobbet aktiv sångare, och även ordförande i Linköpings Studentsångare.

Vi på RISE är glada att kunna välkomna Niclas till en växande, dynamisk och kunskapsintensiv organisation och passar på att tacka Martin Rantzer och önska honom all lycka till i sitt nya jobb.
 

För ytterligare information, kontakta Maria Rudenschöld, Kommunikationschef på RISE ICT, telefon 010 516 62 98