SICS skapar musik och konst på P2:s årliga Art's Birthday Party

11 January, 2016 - 15:18

Tid: Fredag 22 januari och lördag 23 januari, samma program bägge kvällarna kl 19:00 - 24:00.
Fritt inträde!
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Sänds i P2: Fredag 22/7 kl 22:00 - 24:00 och lördag 23/1 kl 21:30 - 24:00

I januari är det dags för P2 Art’s Birthday Party – en av Sveriges absolut största festivaler för elektronisk musik. En lång rad artister, ljudkonstnärer och DJ:s från hela världen samsas på fyra scener på Södra Teatern i Stockholm och hela födelsedagskalaset direktsänds i P2.

Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev den 17 januari Konstens födelsedag eller Art's Birthday. Sveriges Radio P2 firar varje år födelsedagen med konstmusik.

Kom till Södrans Festvåning och upplev när SICS är med och fyller rummet med algoritmisk poesi, smäktande syntes, interaktiv extas samt live-musik på instrument du aldrig sett eller hört förut. Häpna! Pröva!

Se alla artisterna på Södrans hemsida.
Läs mer om festivalen på Sveriges Radios hemsida.

http://www.facebook.com/pages/Arts-Birthday-Party/182274221787554

Twitter: @artsbday

 

Två projekt från SICS och Mobile Life kommer att presenteras:

The Soma Project

Idag är människan omgiven av ny teknologi. Vi rör oss i världen tillsammans med våra biosensorer, interaktiva kläder, bärbara datorer och telefoner med olika typer av gränssnitt och sensorer. Vi har egentligen alla förutsättningar att kunna interagera kroppsligt med teknologin, genom rörelser, gester och röst.

Ändå är det som om den levande kroppen, med sin puls och andning, hittills varit frånvarande i designområdets teori och praktik.

I soma-projektet har vi sökt efter alternativa designprinciper, principer som inte skall distansera oss från våra erfarenheter, utan fördjupa vår förståelse för oss själva som fysiska kroppar i en fysisk omgivning.

Trendinspektorn

Internet kan ses som en ständigt föränderlig samling av data, av en storlek som aldrig tidigare funnits. Tänk om man kunde ställa frågor och söka information ur den, på samma sätt som man utvinner metaller ur malm, eller guldkorn ur sand? Crowdsourcing och data-mining är två ord som brukar användas när det handlar om maskinellt sökande och filtrerande av stora datamängder.

Trendinspektorn är ett verktyg som försöker förutse vad som kommer att hända i framtiden genom att analysera vad som händer på nätet. Formad som ett interaktivt bord med grafiska visualiseringar på fyra skärmar, är den avsedd att fungera som bakgrund och inspiration till samtal om framtiden.

Plus andra överraskningsinstallationer.