SICS Swedish ICT Västerås firar 3 år!

18 May, 2015 - 10:22

Forskningsinstitutet SICS Swedish ICT Västerås arbetar med visionen att göra regionens företag världsledande med hjälp av forskning. Nu firar institutet tre lyckade år och en minst lika lyckad framtid.

Hos SICS Västerås arbetar ett 20-tal forskare i tätt samarbete med Mälardalens Högskola, regionens företag och offentlig sektor för att skapa direkt värde och användbara lösningar. Forskningen är inriktad på informations och kommunikationsteknologi och har en stor bredd. Projekten kan handla om allt från att öka organisationers innovationsförmåga, smarta optimeringslösningar till fjärrstyrda fordon.

Teamet hos SICS Västerås

”Vår ambition är att kombinera frågeställningar från näringsliv och offentlig verksamhet med akademisk kompetens och tillsammans skapa bästa möjliga nytta och öka regionens konkurrenskraft. Medarbetarna på SICS har både bred och djup kompetens vilket gör att vi kan ta oss an projekt inom många områden och branscher.” säger Helena Jerregård, vd SICS Swedish ICT Västerås.

Helena menar att styrkan med SICS Västerås är de fantastiska medarbetarna och de aktiva projektteamen. En annan viktig framgångsfaktor är flexibiliteten att snabbt kunna sätta sig in i olika frågeställningar och utveckla lyckade projekt.

Den 20 maj bjuder SICS på inspiration och tårta för att fira jubileet. Tillsammans med några av våra samarbetspartners från både offentlig och privat sektor kommer forskarna presentera några av de spännande projekt som pågår.