ProjectQrodo Vardags IT Entertainment

Qrodo Vardags IT Entertainment

Användardriven utveckling av social webbplats med live-sändningar för idrottsrörelsen

GötaTraneberg, Qrodo AB och SICS samarbetar i projektet där målet är att göra GötaTranebergs webbplats mer levande. Med levande menar vi att webbplatsen alltid är aktuell, den har aktiva och skapande medlemmar och sist men inte minst att det finns live-sändningar från matcher att samlas kring. Åskådarplatsen förlängs till Internet vilket vi hoppas skall öka och stärka intresset för föreningen. Det är VINNOVA som finansierar projektet inom Var dags IT, IT-demonstratorer Nöje. Vill ni titta på de matcher som har sänts under våren så går ni till GötaTranebergs WEB Hockeykanalen.

Qrodo AB tillhandahåller tekniken, tjänsten Qrodo. Det är en live-sändningstjänst som kan användas i flera olika sammanhang då man önskar visa någon händelse eller evenemang direkt över Internet. Qrodotjänsten är framför allt inriktad på sportevenemang. Sporthändelser kan göras tillgängliga för dina vänner och din familj. Deltagarna kan befinna sig var som helst på jorden och titta på evenemangen så länge de har en Internetuppkoppling. SICS ansvar inom projektet är att se till att användarmedverkan finns med under hela projektet. Det är användarnas önskemål/behov som ska styra vad som ska ingå i WEB Hockeykanalen.

Publications
Number of items: 1.

Avatare, Anneli and Sjölinder, Marie (2011) Live Broadcasting – The Feeling of Presence and Social Interaction. In: Third IEEE International Conference on Social Computing (SocialCom2011), 9-11 October 2011 , MIT, Boston, Mass., USA.

This list was generated on Sat Aug 24 00:18:42 2019 CEST.